Kamini_old

Kamini_old

akumulacijski in toplozračni

Kamini, primerni za obdelavo s pečarskim materialom, ki akumulira toploto od kamina in jo med in po kurjenjem 4-6ur počasi oddaja v prostor. S tem dosežemo prijetno klimo in vlago v prostoru ter možnost ogrevanja dodatnih prostorov.

za priklop na centralni sistem: primerni za ogrevanje celotne hiše in sanitarne vode, priklopimo pa jih na nov ali obstoječ centralni sistem. Voda je hitro segreta, s tem pa tudi centralni sistem in celotna hiša.

peči z visokim izkoristkom in prijetnim vplivom na toploto in bivalnim ugodjem v prostoru. Bistvo je v akumulaciji toplote, ki jo peč preko počasnega sevanja oddaja v prostor še dolge ure po prenehanju gorenja (12-24 ur). Zelo primerno za ogrevanje nizkoenergetskih ter pasivnih hiš.

Pri izbiri kamina sta bistvenega pomena kakovost kamina in njegova strokovna obdelava. Naša ponudba obsega kamine kakovostnih blagovnih znamk, kot so Hoxter, Spartherm, Ruegg, Edilkamin, Defro.

kamini z ravnim steklom

Zaradi svoje zrakotesnosti so primerni tudi za nizkoenergetske hiše in izvedbo v toplozračni ali akumulacijski tehniki. Izbirate lahko med enojno ali dvojno zasteklitvijo in drugimi estetskimi možnostmi.

Kotni kamini

Imajo zelo kvalitetno dvostransko kurišče, odličen dizajn, ki je zelo aktualen pri notranjih oblikovalcih, arhitektih ter gradbenikih. Njegova prednost je v visoki delovni temperaturi, kar pomeni boljši izkoristek, manj prašnih delcev ter posledično manjšo umazanijo stekla.

polkrožni kamini

Zaradi posebnega polkrožnega dizajna dajejo prostoru moderen in pridih

tunelski kamini

Namenjeni nevsiljivim povezovanjem prostorov in posebnim učinkom zaradi širokega pogleda na ogenj.

3-stranski kamini

Visoka kvaliteta kurišča, odličen dizajn, preproste in jasne linije. Zaradi širokega pogleda na ogenj s treh strani daje prostoru poseben značaj.